Szkolny konkurs gastronomiczny „Warzywa w mojej kuchni”

Dnia 7 listopada 2017 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie odbył się szkolny konkurs gastronomiczny pod hasłem „Warzywa w mojej kuchni”. W konkursie uczestniczyli uczniowie klasy 1, 2 i 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.

Uczestnicy wykazali bardzo duże zaangażowanie w pracy i sporządzili bardzo ciekawe i smaczne potrawy.Komisja miała niezwykle trudne zadanie i po długich obradach przyznano miejsca na podium:
1 miejsce – Natalia Snarska 3 TZ „Tort cukiniowo-czekoladowy”
2 miejsce – Regina Fornalczyk 1 TZ „Babeczki szpinakowe”
3 miejsce – Ewa Antecka 2 TZ „Zupa krem z dyni”

Stół na którym wyeksponowano konkursowe potrawy przygotowały uczennice klasy 2 TZ Julia Pietruszka i Paulina Raźna. Dziewczęta zadbały o najdrobniejsze szczegóły jesiennej dekoracji. Był naprawdę piękny!

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy, a „pierwszakom” życzymy powodzenia w kolejnych konkursach ;-)

Uczniów i pracowników naszej szkoły zachęcamy do skorzystania z ciekawych przepisów na jesienne, warzywne potrawy (receptury dostępne u p. Sylwii Białobrzyckiej).

Sylwia Białobrzycka

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz